2017 m. gruodžio 2 d., šeštadienis

Septinta diena

Šešta stimuliacijos diena.

Ausų kamštukai padėjo - miegojau puikiai :) Tad dienos pradžia gera!
Ir maloni rutina kol gerai jaučiuosi.

Gal pagalvosit visai nukvakus, bet su savimi atsivežiau jogos kilimėlį, bet ne jogai. Sportuoju du pastaruosius metus, tai kilimėlis čia praverčia nesustingti. Tai ką dabar čia darau labiau pavadinčiau mankšta, nei sportu. Nenoriu ir negalima rizikuoti, darau tik nesudėtingus apšilimo, lengvo judesio ar statinius pratimus. Nesikratau, nešokinėju ir neprakaituoju.
O šiaip pagalvojau čia Stambule iš esmės ir sportuoti beveik nereiktų. Per dieną be problemų galima nueiti daugiau 10-15 tūkstančių žingsnių, ir ne bet kokių, o kalvomis :)
Šiaip ar taip man reikia tempti ir treniruoti nugarą, pilvo presą stiprinti nes turiu su stuburu problemėlių, tad jos apleisti negaliu. Gi reiks dar ir vaikus išnešioti ir pagimdyti :) Kai tik kokią savaitėlę numuilinu, pvz. atostogos, tai iškart man ji apie save taip užtikrinčiau primena, ot turiu "draugę" visam gyvenimui panašu.

Nu ką čia pasakyt apie esmę...
Nugi nieko naujo. Kaip visad Gonalis prieš vakarienę. Po vakarienės Cetrotide. Besimėgaudama iš turgaus pirkta šviežia lašiša, net 15 min. pražiopsojau Cetrotide leidimosi laiką :D
Pojūčiai nuliniai. Nuotaika puiki, vyras stebisi ir džiaugiasi, kad man čia vienai viskas gerai. Iš esmės nėr ko stebėtis, gi didžiąją savo nepriklausomo suaugusios asmenybės gyvenimo praleidau kaip viengungė :D Bet labai aš jo (vyro) jau laukiu. Ne daug ir liko.

Šiandien aplankiau Rumeli pilį ant Bosforo sąsiaurio siauriausios dalies pastatytą 15 amžiuje prieš užkariaujant Konstantinopolį Osmanų sultonui Mehmetui II. Ir ji buvo pastatyta per 4 mėnesius!

Čia pakeliui į pilį aptiktas netikėtai vietinis turgus, kuriame lašiša kainavo beveik dvigubai pigiau nei prie laikinų namų Taksimo/Sisli rajone. Kam įdomu turgaus kaina - 45 liros (apie 10 Eur) už kg.


Šiandien prieš miegą baigsiu skaityti knygą romaną apie nevaisingumą ir poros likimą, parašytą remiantis tikromis išgyventomis istorijomis ir išgyvenimais. Kiek kainuoja vaikai. Viktorija Butautis.


Komentarų nėra: