2017 m. gruodžio 7 d., ketvirtadienis

Punkcijos diena (dvylikta ciklo diena)

Kiaušialąsčių paėmimo (punkcijos) procedūros diena.
Sutapimas ar ne, bet natūraliame cikle man dažniausiai ovuliacija ir vyksta 12 ciklo dieną, ciklas trunka 26 dienas. Kažkada būdavo 28 dienos. Sako su amžiumi ciklas trumpėja...

Anksti kėlę išlėkėme į klinikas, atvykome beveik pusvalandžiu anksčiau 7:25.
Iš vakaro nagų laką nusiėmiau :) Ryte nevalgius, negėrus tik po dušu palindau. Klinikoje buvo skirta mums palata, kurioje persirengiau, bei dar kart galėjau nueiti į dušą.

Prie klinikos dar asmenukę padarėm :) Nepykit, ši versija be mūsų:

Prisistatę ir susimokėję likusią IVF dalį (apie kainas besidomintiems bus atskiras įrašas, plius minus po visko), išsiuntė mus abu į skirtingas puses.

Procedūra atliekama pilnoje nejautroje. Ji trunka trumpai apie 15 min. Operuojantis gydytojas priėjęs klausia ar žinote mano vardą? Aš rimtai atsakau, kas žinojau, nepamenu. Tada sako ar žinote kaip jūsų šalyje mane vadina? Aš, - nu kaip? O šis sako, - HARVESTER (liet. derliaus rinktuvas) 😂😂😂

Prabudau labai greit ir lengvai, matyt dėl narkozės trumpumo. Esu prieš tai turėjusi dvi laparoskopines operacijas, bei vieną rimtą ir ilgesnę, tai visada prabudus jausdavausi apdujusi ir mieguista. Vis prabudus sakydavo nemiegam nemiegam, o aš taip pavargusi atrodo jausdavausi... O dabar iškart jaučiausi žvali ir energinga. Parvežė į palatą. Ten jau laukė vyras.

Palatoje pabuvome dar keletą valandų. Per tą laiką atėjo operavęs gydytojas pranešti apie rezultatą - 5 išgautos kiaušialąstės. Man patiko ši naujiena :) Kiek iš jų subrendusių dar buvo nežinoma. Praneš tik rytoj kartu su apsivaisinimo rezultatais.
Po nepilnos valandėlės atnešė užkąsti.


Kokius tris kartus periodiškai vis pamatuodavo spaudimą. Galų gale gavau instruktažą apie vaistus po punkcijos ir vaistus prieš FET (atšildytų embrionų įsodinimas). Ir jau apie 12 val. buvome laisvi!

Mūsų planas yra užauginti embrionus iki blastocistų (5-ių dienų embrionai, kuriuos sudaro jau net virš 100 ląstelių), paimti iš jų mėginį PGS (genetiniam) tyrimui ir užšaldyti. PGS atliekamas per kelias savaites. Tada po vieno ar kelių ciklų atvykti sodinimui, jei žinoma lieka ką sodinti...
Tam, kad atlikti tą PGS tyrimą, besidalijantys embrionai turi atitikti tam tikrus kriterijus. Jei trūksta kokybės tyrimo atlikimui, tokiu atveju, jų netiria ir juos sodina šviežiame cikle. Taigi, nors planuojame PGS ir po to FET, bet vaistus po punkcijos gavau visus kaip ir ruošiantis sodinimui. Jei nesodins, tai paaiškės vėliausiai 5-ą dieną, juos nutrauksiu.

Taigi laukiam rytdienos. Keista, bet nei aš nei vyras streso dėl to nejaučiame. Jis sako,- esu su viskuo susitaikęs, tad neišsigąsiu jokio rezultato. Man ir panašiai, atrodo net nėra ką galvoti, nes iš esmės jau nuo mūsų niekas nebepriklauso šiam trumpam laukimo laikotarpyje.
Kol savyje nešiojau tuos jau beveik subrendusius kiaušinėlius, kažkaip labai atsakinga jaučiausi. Dabar atsakomybė niekur nedingo, nepulsiu šampanais laistytis ar nesveiku maistu piktnaudžiauti, bet šiek tiek save apdovanosiu :) Juodasis šokoladas bus pats tas!

Tad planuojam ką rytoj veiksim. O šiandien ilsiuosi. Jaučiuosi gerai, po punkcijos jau praėjo daugiau nei 8 val. bet jokio skausmo tpfu tpfu nejaučiu. Gal šiek tiek maudena pilvą, taip švelniai kaip beprasidedant mmm dienoms. Tikiuos rytoj neužeis skausmai, nes turim planą namuos nesėdėt.

Apie paskirtus vaistus trumpai:

Rulid (roxithromycin) - antibiotikai, kad iki įsodinimo išvengti bet kokių infekcijų.
Prednol (prednisolone) - slopina imunitetą, kad organizmas neatmestų embriono kaip svetimkūnio.
Parol (paracetamolis) - jei skaudės po punkcijos.
Crinone (progesteronas) - nėštumo hormonas, kuris IVF metu natūraliai nesigamina, nes foliai neovuliuoti iš mūsų paimami, žodžiu organizmas "apvagiamas". Tad reikia skolą grąžinti. Progesteronas gimdą paruošia ir puoselėja taip, kas embrionas norėtų joje įsitvirtinti ir likti visiems 9 mėnesiams. Vartoti nuo rytdienos ryto, ryte ir vakare po 1. Išspaudus į makštį, rekomenduojama judėti, taip organizmas geriau įsisavinama.


Komentarų nėra: