2017 m. lapkričio 30 d., ketvirtadienis

Penkta diena

Ketvirta stimuliacijos diena.
Ir Stambule jau esu kaip kokia vietinė, matyt gerai susiliejau su aplinka, nes daug kas kreipiasi į mane turkiškai 😏 arba pvz., klausia angliškai kur rasti Kanados ambasadą...

O diena prasidėjo, kad iš pat ryto vykau į kliniką. Apžiūros metu pamatėme, kad mano dešinė operuotoji kiaušidė į vaistus nesureagavo ir keli joje buvę foliai sunyko.
Kairė, sveikoji, rezultatų davė: joje turim 4 foliukus, 3 iš jų virš 10 mm dydžio, ketvirtas - 7,5 mm. Bei keli mažyčiukai, kurių net nematavo.
Kraujo E2 tyrimas 264 pg/ml.
Tad nuspręsta palikti tą pačią Gonalio 225 dozę.
Plius nuo rytdienos pridėjo leistis Cetrotide, kuris skirtas tam, kad foliams augant neįvyktų priešlaikinė ovuliacija (kitaip tariant sutrikdo LH hormono veiklą), kuri IVF metu yra nepageidautina.
Kitas patikrinimas bus sekmadienį.

Nuotaikos kaip iki šiol - geros, optimistinės. Juk neturėjau nepagrįstų vilčių, kad pas mane dešimtinis folių augs. Ne tas amžius ir ne tas AMH :) Nuotaika gera bus tol kol bus bent vienas folis ir viltis.
Jei bus kada kitaip - tada ir mastysiu ką daryti. Dabar mano užduotis skaniai, sveikai valgyti (kas čia Turkijoje yra lengva), miegoti ir badytis 💃

Bei nepraleisti progos aplankyti ir kuo daugiau pamatyti Stambulo! Juk tai 15-as pagal dydį pasaulio miestas, didesnis už Paryžių, Londoną, Seulą ar Maskvą.

Taip pat šiandien persikrausčiau į naujus apartamentus, ir juose žymiai jaukiau :)
Prieš tai buvau Ates CLCO house - trūko švaros, virtuvinės įrangos, įrankių. Nerekomenduočiau, bet kai reikėjo ant smūgio kažką iš apartamentų užsisakyti - kelioms naktims tiko. Bet ne daugiau.


Šiandien nepavyko kažką tokio įspūdingo aplankyti, nelabai tam liko laiko. Apsipirkau kelioms dienoms maisto. Labai patinka man čia smulkiojo verslo kultūra. Tiesiog kaifuoju nuo parduotuvėlių - daržovių, riešutų, saldumynų ir kt. - gausos. Jau turiu savo tašką, kur perku daržoves ir vaisius. Ten visur kainos surašytos, daržovės ir vaisiai gražiai sudėlioti, moliūgai net išdarinėti :) Vienas vyras sveria, kitas į maišelius deda, tad ir didelės eilės jei užplūsta vietinių būrys vienu metu - niekis. Tas kurs sveria tai pirštus atkalęs gerai, viens du ir visas šūsnis daržovių ir vaisių susverta akimirksniu :)

Apie maistą IVF metu sako tinkamiausia yra viduržemio jūros dieta, kai joje gausu gerųjų omega riebalų, daržovių, riešutų, žuvies (tik ne tos kur gyvsidabrį kaupia).

Trumpai tariant šiuo metu mano mėgiamiausi ir dažniausiai valgomi produktai yra šie:



Granatas - antikiniais laikais vadintas vaisingumo ir meilės vaisiumi! Ir be to jis labai tinka turinčioms endometriozę. Daugiau jei sudomino skaitykit pateiktoje nuorodoje. 

Čia dar labai geras vaizdinis apibrėžimas, kas yra gerieji ir blogieji riebalai

Komentarų nėra: