2018 m. rugpjūčio 28 d., antradienis

2 IVF. Penkta stimuliacijų diena

Pagaliau kilo noras parašyti.

Esu jau Stambule. Šiandien yra penkta stimuliacijų diena. Penktadienį nusimato punkcija.

Esu labai santūriai nusiteikusi. Nes šio IVF pradžia buvo labai sunki.

Atvykau čia ir sužinojau, kad turiu cistą kairioje kiaušidėje. Toje, kuri pas mane už dvi dirba, nes dešinė nerodo gyvybės ženklų. Nors ir ciklą iki atvykstant gėriau kontraceptines piliules, kurios turėjo garantuoti, kad cistų bus išvengta. Dėja. Vienaip planuoji kitaip gaunasi...

Taigi aptikę cistą gydytojai tarėsi ką daryti. Nes E2 tyrimo rezultatas buvo virš normos, kas reiškė, kad cista yra aktyvi ir trukdys procesui. Kad leistų pradėti IVF procedūras reikalauja, kad E2 tą ciklą nebūtų didesnis nei 80 ng/ml, arba 295 pmol/l.
Tą dieną man skyrė Cetrotide, kuris turėjo suvaldyti tą cistą. Ir mano džiaugsmui taip nutiko, nes kitą dieną E2 rezultatas buvo 67 ng/l!!! Vadinasi man leista startuoti, nors ir viena diena vėliau, bet leista 😃
Stresą kėlė dar ir kitas faktas iki apsilankant pirmai apžiūrai čia. Kadangi viską teko iš anksto planuotis ir paskaičiavau, kad mmm ateis ant savaitgalio, tai sekmadieniui išskridau. Laukiu kol ateis mm. Bet jos nenorėjo ateiti, negana to visą ciklą tepliojo rudai (kaip vėliau paaiškino dėl cistos). Buvau skaičius, kad vartojant KT (kontraceptines piliules) taip būna. Na tepliojo tepliojo ir lyg gausiau pradėjo teplioti, bet rudai, ne raudonai ir mėnesinių kaip nėr taip nėr. Žodžiu vos nepražioplinau mmm pradžią, nes taip normalaus kraujavimo ir nebuvo tą ciklą, matyt dėl KT gimdos gleivinė labai maža buvo ir iš esmė kraujavimas beveik nesiskyrė nuo tepliojimo. O skirtumas turėtų būti bent tame, kad kai teplioja dažniausiai būna rudai, o kaip susergi mėnesinėmis - raudonai. Bet pasirodo ne visada taip būna... Šios mano mano mmm  buvo vien tik tepliojimas rudai su gal du trumpus epizodus pasirodžiusiu raudonu krauju.

Streso buvo apsčiai. Nes ne taip lengva trims savaitėms susiorganizuot atostogas iš anksto, nes čia ir dabar išeiti atostogų mano darbe neišeina... Tad tikrai labai jaudinausi ar nenuplauks mano bandymas pastoti, tuo pačiu ir sunkiai gautos atostogos per niek 😖

Visgi aš esu čia ir jau penkta stimuliacijų diena. Auginu tik du folius (18 ir 15 mm). Dėja tik du. Dar yra du mažiukai (13 ir 12 mm), bet jie jau nepasivys. Matyt tam įtakos turėjo cista ir vėlus startas - 3/4 ciklo dieną (nes taip ir neaišku kada mano mm prasidėjo).

O mano pastangos ir daugiau nei pusę metų vartoti papildai dėl AMH didinimo - vaisių nedavė. Nors AMH padidėjo, tačiau reali situacija kiaušidėse nepasikeitė. Faktas kaip blynas. Bent jau vienu galiu bandyti pasiguosti, jei nebūčiau jų vartojusi, gal situacija būtų dar liūdnesnė :)

Nors tik penkta stimuliacijų diena, bet foliai jau dideli ir tai yra mano paskutinė diena kai leidžiuosi stimuliuojančius vaistus.
Rytoj laukia dar kartą apžiūra (vakar buvau ir šiandien) ir galutinis sprendimas kelintą val. leisiuos Ovitrelle (vaistai leidžiami 36 val. prieš apskaičiuotą tiksliai punkcijos laiką).
Penktadienį punkcija. Na ir tada pats baisiausias laikas, kai vaisinsis ir augs embrionai.

Šį kartą naudojame ne tik Gonalį F, bet ir Menogoną. Menogono rytais po 150, Gonalio F vakrais po 225 IU. Šiandien Gonalio sumažino iki 150 IU. Aišku ir Cetrotide nuo vakar pridėjo.


Aną kartą turėjome 5 subrendusias kiaušialąstes ir tai buvo baisu ar kas apsivaisins ir užaugs iki 5 dienos. O dabar bus 2 kiaušialąstės... Ne tas žodis kaip baisu. Džiaugiuosi, kad esu čia ir tikiu jų laboratorija ir profesionalumu.
Dar perspėjo, kai būna keli foliai, yra grėsmė priešlaikinei ovuliacijai. O siaubeli kiek pavojų ir kaip išgyventi iki penktos dienos blastocistos ir sodinimo! Total košmar!

Nusiraminti padeda tik mintis, kas aš, tiksliau mes, viską darome, kas nuo mūsų priklauso. Kitos eigos kontroliuoti negalim, tad turiu atsiduoti likimui ir būti viskam pasirengusi. Taip galvodama jau galvoje sukasi tolimesni planai tam atvejui, jei nepavyks. Taip kažkaip lengviau...

5 komentarai:

  1. Sakykite kaip Jūs klinikoje mokėjote už IVF ? Nes dabar lyros kursas yra kritęs, tai gal ir pati IVF procedūra išeina pigiau ? Taip pat ir vaistinėse vaistai turėtú būti pigiau...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Visada moku kortele, nes neturiu daug pinigų grynais. O jei nori nusiimti daugiau nei 580 Eur Lietuvoje kalbu čia, mano bankas apmokestina nusiėmimą. Tai neapsimoka tūkstantines sumas nusiiminėti.

    Dėl kritusio kurso daug kas čia yra pigiau dabar. Bet kaina IVF užsieniečiams yra skaičiuojama ir pateikiama Eurais. Bet mokame liromis.
    Vaistai dėl kritusio kurso gaunasi pigesni :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kiek Jums šį kartą nuskaičiavo eurais nuo kortelės, mokant už IVF ?

    AtsakytiPanaikinti
  4. As visada labai idemiai paskaitau Jusu blogus...Labai Aciu, kad pasidalinate savo patirtimi...Mano ir Jusu situacija labai panasi...
    Manes IVF kelio pradzia laukia uz poros savaiciu...Labai daug emociju aplanko planuojant sia kelione. Pries pradedama visus vizitus pas gydytojus, nemaniau, kad sis procesas bus toks emociskai sekinantis, todel tikrai labai gera perskaityti Jusu aprasyta patirti, nes pasijuntu ne tokia viena.
    Vis laukiu Jusu tolimesniu post’u ir linkiu Jums daug istvermes!..Na ir zinoma linkiu, kad Jums pavyktu!..

    AtsakytiPanaikinti
  5. Džiaugiuosi, kad planuojate čia vykti ir tikrai rasite pagalbą, profesionalią pagalbą. Sunku kol esi Lietuvoje ir reikia viską sustyguoti, suplanuoti. Tikiuosi Jums pavyks! Viltis, tikėjimas ir parama yra svarbiausia ko Jums reikia ;) To linkiu ieškoti savyje ir aplinkinių rate ir žinoma rasti. Be palaikymo tikrai labai sunku.

    AtsakytiPanaikinti