2018 m. liepos 21 d., šeštadienis

Antro IVF link

Sveiki!

štai pagaliau turime aiškų planą dėl antrojo bandymo. Jį darysime vėl Stambulo Memorial klinikoje. Skirtumas bus tik tas, kad užaugusioms blastocistoms (tikiuosi jų bus) nedarysime PGS (genetinio) tyrimo kaip aną kartą.
Visa kita bus tas pats protokolas: vieną periodą iki pagalbinio apvaisinimo pradžios geriu kontraceptines. Stimuliuos su Gonaliu.
Iki starto liko beveik apvalus mėnuo!!! :)

Per tą laiką, kai kovo 1 d. rašiau čia apie kiaušialąsčių kokybę turėjome vyrui varikocelės operaciją, man  - gimdos kaklelio polipo operaciją. Išsityriau trimbolifilijos faktorių - homocisteiną, MTHFRm F5, F2 genų mutacijas.
Nieko rimto nerado (tik MTHFR 1298A>C heterozigotinę mutaciją), bet kadangi mano homocisteinas aukštas (12,4 μmol/L), daktaras Serapas priskyrė vartoti aktyvios formos B grupės vitaminus: folio rūgštį, b6 ir b12. Juos siunčiausi iš iHerb, nes LT nėra pirkti. Pirmadienį kartosiu homocisteino tyrimą, žiūrėsim ar nukrito.

Vyrui po varikocelės operacijos stebuklų neįvyko, bet per visą periodą nepastojimo jo spermos kiekis vienam mililitre pats geriausias - 2,8 ml. :) Na, bet to neužtenka norint natūraliai pastoti. Kita vertus gydytojas sakė po operacijos turi praeiti pusę metų, kad įvertinti ar padėjo, mes pasidarėm tyrimą praėjus 3 mėn. Daugiau laukti nematom prasmės.

Trumpai parašysiu savo patirtį apie DHEA, skirtą kiaušidžių veiklai gerinti. Kas domėjosi yra girdėję. Kas nori jį vartoti perspėju, kad būtina pasidaryti testosteronos tyrimą. Ir vartoti, jei rezultatas yra žemiau ar prie žemutinės normos. Priešingu atveju prisidarysit žalos.
Taigi aš pradžioje (nuo vasario mėn.) vartojau po 25 mg., nors straipsniuose rašoma vartoti po 50-75 mg. Gegužę pakėliau iki 50 mg. Po trijų savaičių pasidariau testosterono tyrimą ir jis viršijo viršutinę normą.
Prieš DHEA vartojimą mano testo buvo 0,54 nmol/L, pakilo iki 2,65 nmol/L. Makasimali norma yra iki maždaug 2,6 nmol, ir tai yra pačioje jaunystėje ir viršutinė riba. Tokios man ir nereikia, juk man 39 :)
Tada dhea sumažinau iki 25 mg. - ir dabar laikosi testo rezultatas 1apie 1,4 nmol/L.
Primenu testo kelia ir sportas :) Kadangi sportuoju, manau man užteko mažesnės dozės nei rekomenduojama. Dabar tą dieną kai einu į sporto klubą, DHEA iš vis negeriu.

Viso šito reikalo tikslas - testosterono lygį palaikyti kaip jaunos moters organizme, nes su amžiumi testo gamyba organizme natūraliai mažėja. Taigi žemas testo yra negerai vaisingumui, kaip ir aukštas. Aukštas testo dažniausiai būna pas tas, kurios turi policistinių kiaušidžių sindromą PCOS.
Beskaitydama literūtarą supratau, kad testosteronas padeda kiaušidžių veiklai, kuo jo daugiau, tuo daugiau pirminių folikulų susiformuoja ciklo pradžioje. Tai va tas DHEA didina AMH :)

AMH padidinti galima! Bet kokia iš to nauda???
Geriam iki šiol krūvas papildų.

Jų dėka pasikėliau AMH rezultatą, tiksliau DHEA pagalba. Visi kiti papildai daugiau skirti kokybei ne kiekybei. Tai va, mano rezervas padidėjo beveik tris kartus:
2017.05 - 0,65 μg/l
2017.12 - atliktas IVF
2018.04 - 1,81  μg/l.
AMH tyrimą dariau toje pačije laboratorijoje, tuo pačiu ciklo metu t.y. jo pradžioje. Nes skaičiau, nors sako, kad šį tyrimą galima daryti bet kada, bet kai kurie tyrimai sako, kad geriau daryti visada tuo pačiu ciklo metu. Taip pat laboratorijos klausiau ar nepakeitė savo naudojamų tyurimui technologijų, tai gavau ptaikrinimą, kad ne.
Na ką AMH padidėjimo rezultai iš esmės pasimatys tik ateinančio IVF metu - jei bus išstimuliuota kiaušinėlių  daugiau ir žinoma kokybiškų. Aną kartą turėjau 5 kiaušialąstes, visas kokybiškas, subrendusias. Žiūrėsim kaip bus sekantį kartą.
Ką pati pajaučiau?
- Pailgėjo ciklas. Pailgėjo beveik viena diena, keletą metų būdavo apie 25-26 dienos, ir svyruodavo nuo 21 iki 29, dabar svyruoja mažiau ir ciklas tunka apie 27 dienas :)
- Sumažėjo kraujavimas menstrucijų metu. Anksčiau visada kraujuodavau labai gausiai kokias 3-4 dienas, ir dar 2 mažiau. O dabar gausiau šiek tiek kokią vieną dieną, likusias toks normalus kraujavimas, bet ne "visos upės teka" stiliumi... Dėl to man džiugu, nes manau tas gausus klraujavimus iš dalies susijęs su mano turima 3 stadijos endometrioze. O padidėjęs AMG ir testosterono kiekis, apmažino mano estrogenų veiklą, kuria buvo gal net per aktyvi.
- Apskritau jaučiuosi labai gerai: daugiau energijos turiu, nuotaika pakilesnė, pozityviau į viską žiūriu. Gyvenimas gražus toks koks yra :)

O štai čia pridedu savo papildų racioną:

2018 01
Folio rūgštis 400
Maca 500 mg
Omega 3

2018.02
Folio rūgštis 400
Q10 100 mg
DHEA 25 mg

2018 03
Folio rūgštis 800
Q10 200 mg
DHEA 25 mg
Omega3 390 mg
Resveratrol
Manuka medaus tabl.

2018.04
Folio rūgštis 800
Q10 200 mg
DHEA 25 mg
Omega3 390 mg
Resveratrol
Manuka tabl.

2018.05
Q10 300 mg
DHEA 50 mg
Omega3 390 mg
Liver X (NAC 800mg, ALA 200mg)
Aktyvi folio rūgštis (400mcg),
B6 (50mg),
B12 (1000mcg) kas 2 d

2018.06
Q10 400 mg
DHEA 25 mg
Omega3 700 mg
Aktyvios formos: folio rūgštis  400mcg, B6 50mg, B12 1000mcg kas 2 d.
Iron pirofosfate 21 mg
Beta karotene 14 mg +varis

2018.07
Q10 400 mg,
DHEA 25 mg
Omega3 700 mg
Aktyvios formos: folio rūgštis  2000 mg, B6 50 mg/2d., B12 1000 mg/sav.
Iron pirofosfate 21 mg
Beta karotene 14 mg
Resveratrolis 50 mg

2018.08
Q10 600 mg,
DHEA 25 mg
Omega3 960 mg
Aktyvios formos: folio rūgštis  2000 mg, B6 50 mg/2d., B12 1000 mg/sav.
Resveratrolis 50 mg

Atrodo siaubingai tikriausiai, kas iš šono pažiūrėsit. Bet yra kaip yra... Kai pradedi negali sustot...


Tai tiek šiam kartui :)

Esu laukime ir trinu rankas, kada sėsiu į lėktuvą skrydžiaui į Stambulą.

Jei turite kas klausimų klauskite.

Pasakykite nuomonę apie kuriuos aspektus norite, kad papasakočiau daugiau.


14 komentarų:

  1. Sveiki! Noriu padekoti uz Jusu pasidalinta patirti!
    Siuo metu taip pat esu apsisprendusi eiti IVF keliu...Turiu rodos begalybe klausimu, ir noreciau suzinoti Ar galeciau su Jumis susisiekti el pastu?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū :) Linkiu Jums sėkmės ir tikėjimo! Tas pagalbinis apvaisinimas ne toks baisus kaip atrodo iš pirmo karto. Nors kita vertus labai asmeniška viskas. Kiekviena patirtis sliritnga...

    O dėl bendravimo asmeniškai....Jei žinote mano el. paštą galite susisiekti. Bet viešai jo, nepykit, neskelbsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveika norejau paklaust kokias kontraceptines tabletes naudoji nes mano gine man ir sake panaudot nes per pirma ifv pradejau su cista del to galvoju mums nepasiseke Tavo patirtis ir visas pasidalinimas labai mane ikvepe nes po pirmo galvojau antram nesirisiu .Aciu tau kad randi laiko ir viska pasidalinti :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vartoju turkiškas KT, mačiau yra ir analogas Lietuvoje.
    O Jūs savavališkai nepradėkit gerti KT, nors ir su ginės patarimu. Vaisingumo specialistai turėtų priskirti gerti jei reiks. Tikrai linkiu nesavivaliauti, nes galite sau pakenkti, nes kontraceptikai ne vitaminai...
    Pasitikėkite savo vaisingumo gydytojais, jei negalit pasitikėti, juos keiskit, tik nebijokit to daryti. Paskui gailėsitės. Svarbiausiai viso proceso metu jausti užtikrintai ir pasitikėti tuo ką daro :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. O Jūs kur darėte šiuos tyrimus : F5, F2 genų mutacija? Ar Jums juos nemokamai padarė? Ir ar jie privalomi prieš IVF?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dariausi privačiai, jie nėra tarp būtinų tyrimų prieš IVF. Juos daro, paskiria jei yra tam indikacijų. Aš pasidariau ir į konsultaciją ėjau savarankiškai be siuntimų :)

      Panaikinti
  6. Kodėl nebedarysite PGS genetinio tyrimo ? Turkai sako, kad jis privalomas... Ar jie leidžia rinktis ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Viename iš ankstesnių įrašų išdėsčiau kodėl nebedarysime...jei vienu žodžiu, tai dėl šio tyrimo ne 100-entinio patikimumo. O jo daryti niekas negali ptiversti :)

      Panaikinti
    2. O kiek Jums kainavo šie genetiniai tyrimai ?

      Panaikinti
    3. https://ivfkeliu.blogspot.com/2017/12/kiek-kainuoja-ivf-turkijos-memorial.html?m=1

      Panaikinti
  7. O kodel taip skiriasi naudojamu papildu koncentracijos kiekviena menesi? Pagal ka parenkate koncentracijas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. gal man nereikėjo taip detaliai surašyti, nes tuos kiekius vis koregavau, kad užtekčiau iki sekančio papildymo, tikslas bųvo naudoti maksimalias dozes :)

      Panaikinti
  8. Kaip suprantu, aš čia esu mažiausiai patyrusi ir su tuo susidūrusi. Bet po truputį pradedu domėtis... Norėjau paklausti, kodėl vartojate V6, B12 ir folio rūgštį? Man kol kas viskas, ką jūs vartojate, skamba kaip hieroglifai, o ypač visi tyrimų pavadinimai :) Na bet gal su laiku. Klausiu dėl vitaminų, nes paminėjote, kad Lietuvoje nėra pirkti, todėl susimėčiau. Ar ne apie tokią folio rūgštį kalba eina - https://www.gintarine.lt/vitaminai-ir-maisto-papildai/folio-rugstis-400mcg-tabletes-n90/catalogstoredetail.aspx?CatID=PL_1095&ID=343985? Ir vitaminai gi paprastieji, tikriausiai, ar čia specialiai pritaikyti tokiai situacijai?

    AtsakytiPanaikinti
  9. b6, b12 ir folio rūgštį (folatas) gėriu dėl aukšto homocisteino, juos man skyrė ir sudozavo gydytojas genetikas D.Serapinas. Juos visus pirkau iš iherb, nes lt nėra aktyvios formos, natūralių. Nes pas mus folio rūgštis parduodama sintetine gorma, kurią ne visi organizmai geba apdoroti ir pasisavinti.
    Tad be tyrimų ir konsultacijų neverta juos naudoti, nes aktyvios formos šie vitaminai kainuoja brangiau.

    AtsakytiPanaikinti