2018 m. rugsėjo 6 d., ketvirtadienis

Pirma diena po transferio

Praslinko pirma diena. Negaliu sakyti praslinko, o visgi prabėgo ir su geromis emocijomis!

Užbaigiant vakar dienos įvykius, reiktų pasakyti, kad nuvykus į kliniką sužinojom, kad iš trijų du jau yra blastukai, ir juos abu sodins. O trečias embrionas blastuku dar nevirtęs, vystosi lėčiau, ir lauksim kitos dienos ir žiūrėsim.

Klinikoje šiek tiek prailgo laukti perkėlimo procedūros. Kaip ir per punkciją gavome palatą, joje persirengiau marška ir teko laukti visą apvalią valandą. Bet gal tai yra apgalvota? Jei atleki skubėdamas ir susijaudinęs, turi laiko nusiraminti, susidėlioti mintis ir emocijas.
Taigi vakar įsodino dvi geros kokybės blastocistas: 4AB ir 5AB.
Procedūra labai trumpa ir paprasta. Ji vyko toje pačioje operacinėje, kur ir punkciją daro. Per echoskopą įkėlus mačiau tokį blynuką, paaiškino, kad įkeltų embrionų neįmanoma įmatyti, jie per maži ir matosi tik truputis skysčio, kuriame jie yra.
Po įsodinimo, nuo stalo horizontalioje padėtyje persikėliau į lovą su ratukais ir parvežė į palatą. Joje dar pabuvome pusvalandį ir išleido :)

Emocijos gulint ant stalo ir laukiant įkėlimo buvo labai didelės. Širdis daužėsi labiau nei bet kada 💗 Begulėdama masčiau, kad mažiau bijojau ir susijaudinusi buvau net prieš rimtą operaciją - stuburo išvaržos operaciją...
Bet tai truko tik akimirką ir kai vyko kėlimas, buvau rami ir pasitikinti ir laukianti jų. Dviejų brangiausių mūsų gyvenime objektų 💙💙
Vyras tuo metu laukė manęs palatoje. Kiek žinau kitur sodinime dalyvauja ir vyrai. Bet čia laikomasi griežtų sterilumo reikalavimų.

Po procedūros rekomendavo važiuoti namo ir ilsėtis.
Kitomis dienomis elgtis kaip įprasta, vengiant sunkaus kilnojamos ir aktyvios fizinės veiklos.

Po 5 dienų embriono sodinimo, nėštumo tyrimas daroma po 9 dienų. Tad rugsėjo 14 diena - HCG diena. 🙈

Ryte gavome žinutę, kad trečia morulė virto blastocista! Ir dar kokia 5AA koybės, WOW!
Tai nuvykome į kliniką ir susimokėjome už šaldymą 5 metams (toks pas jų terminas, kito rinktis negali). Kaina 550 Eur už visus penkis metus. Jei tarkime FET darai per pirmus šaldymo metus, ir lieka nepanaudoti 4 metai, dalį pinigų grąžina, tai tuo atveju grąžina apie 278 Eur. Su kiekvienais metais grąžintina suma mažėja. Po kiek jau nebesigilinome.
_________________
Vakar grįždami namo pakeliui užsukome į parduotuvę ir simboliškai nupirkome kelis pirmus daiktelius vaikų kraiteliui. Suprantu...ką galvojate. Bet man labai norėjosi. Tai padeda man palaikyti tikėjimą ir neįsileisti negatyvių minčių iki pat HCG dienos. Kas bus po jos, dabar negalvoju. Dabar esu PUPO, besilaukianti moteris ir planuojanti turėti dvynukus.



Sekančiame įraše pasidalinsiu nuorodomis, kurioje vaistinėje geriausia pirkti vaistus, kelias tikrai labai geras vietas pavalgymui (Sisli - Taksim rajone), kurias atradome čia per paskutines kelias dienas ir negaliu nepasidalinti, bei keliomis kitomis vietomis. 

3 komentarai:

  1. Šiandien perskaičiau Jūsų blogą, nes nesenai ši tema tapo aktuali ir man. Labai įdomu, ar pavyko? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki, pavyko :) Tik va vis viešai dar įrašo nepadarau.
    Tikiuosi kaip greitai patapo aktualu, taip greitai pasieksite ir tikslą!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki! Labai laukiu ir aš Jūsų įrašo. Seku nuo pat pradžių ir jau galvojau, kad žinios ne kokios jei nėra naujienų :( Bet žinia džiugi - Jums pavyko! Mum irgi pavyko ir jau kaip 4 mėn negaliu atsidžiaugti stebūklėliu ;)

    AtsakytiPanaikinti