2018 m. sausio 4 d., ketvirtadienis

Blastocistų PGS tyrimo rezultatai

Vakar po pietų gavau laišką iš Memorial klinikos koordinatorės.
Abu blastukai turi rimtų genetinių nukrypimų...dėja, nei vienas nėra tinkamas sodinimui :(

Nors abu buvo geros kokybės vertinant tik išorinius parametrus: 6AA ir 3AB. Bet nei vienas embrionas nepakliuvo į tuos 20-25 % gerų embrionų tikimybės procentus.

Tap pat dabar sužinojom kokį apvaisinimo metodą taikė - IMSI, kuriuo metu buvo atrinkti morfologiškai geri spermiukai, tačiau judantys lėtai (bet judėjimo greitis šiuo atveju kaip suprantu nėra reikšmingas jau).

Gan suprantamai angliškai apie embrionų kokybę: https://eggdonorideas.com/en/egg-donation/fertilisation-embryo-growth-grading-choosing-transfer//.

Tai reiškia, kad juos įsodinus - nekibtų arba įvyktų ankstyvas persileidimas. Taigi šis tyrimas mus apsaugojo nuo dviejų nesėkmingų bandymų/persileidimų. 

Kas toliau?
Klinika siūlo bandyti dar kartą. Nes kitą ciklą gali būti ir sveikų embrionų...bet gali ir nebūti...žodžiu loterija ne kitaip... bet juk 20-25 procentus duoda visgi... Gaila, kad bilietai brangoki ir limituotas jų skaičius :(



Šiaip klinika nieko nesiūlo man tirtis. Taikytų tą patį protokolą (nes šis pasiteisino ir viskas ėjosi sklandžiai) su vienu ciklu kontraceptinių prieš IVF.
Tik vyrui andrologas siūlo pasikaroti hormonų (LH, FSH, estradiolį, prolaktiną ir tostesteroną) tyrimus ir tada gydytojas paskirtų gydymą iki sekančio IVF. Taip ir padarysim. Bei kaip esam jau nusprendę iki šios naujienos - artimiausiu metu vyksime konsultacijai dėl varikocelės operacijos.

Taigi pirmas bandymas baigtas. Nors ir nesėkmingas - klinika ir visu procesu esame labai patenkinti. Bet dabar petrauka iki pavasario.
Nedaug, realiai du mėnesiai.

Jos metu pasidarysiu keletą dar papildomų tyrimų susijusių su kraujo tirštumu ir trombais, kurie sėkmingo IVF atveju galėtų sukelti persileidimą. Dėl visa ko. Kai kurios klinikos/gydytojai netyrę skiria vaistų kraujo skystinimui stimuliacijos metu ir po įsodinimo. Bet Turkijos Memorial to nedaro. O standartiškai visi šį reikalą tiria, jei po IVF nekimba arba įvyksta persileidimas kelis kartus. Aš tokios prabangos dėja neturiu tiek bandyti ir netyčia sužinoti, kad visgi turiu tą bėdą. Sakysite kam darai, juk tikimybė maža? Na tikimybė gal ir ne tokia maža, kai paskaičiau daugiau forumų, tai matau, kad tos poros kurios ilgai nesusilaukia vaikų ar turi persileidimų gan dažnai moterys turi polinkį tirštėti kraujui. Tai eisiu pas genetiką ir hematologą.
Kam įdomu daugiau apie pagrindines galimas persileidimo priežastis: http://www.ivf1.com/miscarriage-cause/#progesterone-miscarriage.

Finansinė pusė.
Kadangi blastukai nepraėjo tyrimo ir nebuvo sodinimo, kuris kaip ir yra IVF kainos dalis, klinika nuo oficialios šiuo metu IVF kainos 2475 Eur grąžins 20% sumos.

Va taip atrodo tyrimo rezultatas (su nurodytomis "brokuotomis" chromosomomis):


Tai tiek šiam kartui. Sekančiuose postuose aprašysiu tyrimus, kuriuos darysiu. 

Taip pat toliau domėsiuos apie papildus kiaušialąsčių kokybei gerinti. Ir prieš sekantį IVF juos vartosiu bent 3 mėnesius. 

Šiuo metu vartoju tik folio rūgštį 400, žuvų taukus ir Maca 500 mg. Dar užklausiau koordinatorės ką rekomenduotų kiaušialąsčių kokybei gerinti. Nors jokio stebuklingo atsakymo nesitikiu, nes jau tiek priskaityta visko, tik reikia atsirinkti kažkaip ką vartoti, ką gal kitaip daryti sekančiam kartui. 

Po visų vakar dienos emocijų, šiandien džiaugiuosi, kad esu ne viena, turiu nustabią antrą puselę. Ačiū tau, kad esi! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą