2017 m. gruodžio 15 d., penktadienis

Kiek kainuoja IVF Turkijos Memorial klinikoje?

Nesvarbu kiek vaikai kainuoja, jie vistiek mūsų širdyse bus neįkanuojami ir neįvertinami jokia suma 😌

Čia trumpai apžvelgsiu kokios išlaidos mums susidarė važiuojant į Stambulą pagalbiniam apvaisinimui.
Kainas paprastumo dėlei pateikiu suapvalintas. Be to liros kursas yra labai svyruojantis.

Vienas pats IVF Memorial klinikoje kainuoja pigiau nei Lietuvoje darant mokamą, ne kompensuojamą. Tačiau prisideda kiti - kelionės ir pragyvenimo kaštai.

Taigi viso IVF nuo A iki Z kainos struktūra mums gavosi tokia.

830 Eur - vykimas konsultacijai: 
  • pagr. tyrimai iki konsultacijos, kuriuos nurodė pasidaryti prieš atvykstant (mums gavosi apie 120 Eur, dalį tyrimų jau tuėjome, kitą dalį kaip kariotipus pasidarėme su siuntimu nemokamai, na o likusiųs pasidarėme prieš vykstant konsultacijai Nasionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje, ten žymiai pigiau nei privačioje labėje)
  • Stambule konsultacija su nevaisingumo specialistais + spermograma + gimdos nuotrauka (340 Eur) 
  • lėktuvo bilietai abiems, pirmyn atgal su Ukrainos avialinijomis su persėdimu Kijeve (280 Eur)
  • 2 nakvynės (90 Eur, realiai sumokėjom per brangiai dėl booking klaidos, turėjo būt dvigubai pigiau...) 

2500 Eur  - IVF paketas (tai ką sumokėjome klinikai), į kurį įeina:
  • hormonų tyrimai proceso metu, echoskopo apžiūros, tiek kiek reikia;
  • punkcija;
  • ICSI/IMSI;
  • embrionų auginimas iki blastocistų;
  • vienas embriono/ų transferis, kuris gali būti šviežiame cikle arba kitame atšildyto embriono sodinimas sutrumpintai vadinamas FET);
  • nėštumo kraujo testas, kurio mes atvykusios iš užsienio čia Turkijoje jau nesulaukiame. 

500 Eur - vaistai (įskaitant ir vaistus po punkcijos ir pasiruošimui FET). Čia jau labai individualios išlaidos. Bet vaistai Turkijoje pigesni nei pas mus. Dvigubai ir net daugiau kartų. Man gavosi realiai mažesnė suma nei planavo, nes stimuliavosi gerai ir gonalį (brangiausią vaistą iš naudojamų) leidausi tik 8 dienas (7 dienas po 225 IU, paskutinę dieną - 175 IU).
Kas už šią sumą buvo pirkta: 4 vnt. Gonal F 450, 4 vnt. Cetrodite, 2 vnt. Luveris, 1 vnt. Ovitrele, 2 pak. Rulid (antibiotikai), bifidobekterijos, 1 pak. paracetamolis, 1 pak. Prendol (prendnizolonas), 4 pak. Crinone, 3 pak. Estrofem.

930 Eur - bilietai ir nakvynės. 390 Eur - lėktuvo bilietai skrendant IVF'ui pirmyn ir atgal abiems.  540 Eur - apartamentų su virtuvėle nuoma 20 naktų.

520 Eur  - dviejų blastocistų PGS tyrimas (kurio Lietuvoje klinikos nedaro, na nebent teoriškai Santaros vaisingumo centras, bet praktiškai mums jo  nedarytų, nes pagal juos neturime tam indikacijų - nes kariotipai geri, o amžius - jiems ne indikacija), kurio rezultatus turėtumėt sužinoti sausio pradžioje. Tad jei bus nors vienas geras - prisidės atvykimo transferiui išlaidos. Vienas transferis yra įtrauktas į IVF paketo kainą.

Už jokį šaldymą dar nemokėjome. Mokėsime jei praeis PGS tyrimą abu ir vieną įsodins, o kitą reiks toliau laikyti šaldytą. Tikslios kainos nežinau, kiek atsimenu iš forumo skaitymo tai kaina nėra labai didelė. Domėsiuos jei bus ką šaldyti. Dabar nesuku galvos.

Papildyta: kadangi PGS tyrimo nepraėjo abu blastukai ir nėra ką sodinti, klinika grąžina 20 proc. nuo IVF (2475 Eur) sumos. Pinigus perveda į sąskaitą, arba galima laikyti klinikos depozite ir panaudoti sekančiam IVF. Kadangi mes nežinom ar turėsime galimybę dar kartą IVF daryti pas juos, pasirinkome grąžinimą į sąskaitą. 

---------------------------------------------------------
Tai ko neskaičiuojam kaip išlaidų IVF Turkijoje metu:

Transportas - kadangi Stambulas didelis miestas ir jame būnant nieko neveikti būtų mažų mažiausia keista. Tai viešojo transporto kortelė ISTANBULKART yra didis gėris, kurią įsigijęs vos už berods 6 liras, ją papildai ir gali važinėti autobusais, tramvajais, traukiniais, metro, keltais, keltuvais ir pan.

Kiekvieną kartą įlipant į transportą ar įeinant į metro kortelę pridedama prie komposterio (autobuse beje lipant per priekines, kas Vilniuje neprigijo, Stambule kuo puikiausiai veikia!). Vienas važiavimas viena transporto priemone neribotą laiką neišlipant iš jos kainuoja apie 0,60 Eur. Jei važiuojama su persėdimu, antras, trečias įlipimas į transportą kainuoja vis mažiau (0, 42 Eur, 0,30 Eur).

Mes per tas 20 dienų ir konsultacijos metu tikriausiai išleidom apie max 50 Eur viešajam transportui.
O susigaudyti tokiame didžiuliame mieste padeda nuostabi Trafi programėlė, kuri jau veikia ir Vilniuje :) Beje ji veikia be interneto! Čia visas jos gėris ir yra!

Maistas - šito prie IVF išlaidų neskaičiavome, nes jei IVF darytume Lietuvoje, tai juk irgi valgytume :) Jei daraisi IVF Turkijoje nereiškia, kad maistui privalai išleisti daugiau nei namie, juk čia ne Šveicarija ir ne Skandinavija :) Stambule maisto produktai nėra brangūs, pavyzdžiui daržovės, vaisiai pigesni, šviežia mėsa kaip Lietuvoje, tik kiaulienos čia nerasite.
Jei norisi valgyti ne namie, galima pvz. kompleksinius pietus rasti už 17-25 lirų (3,80 - 5,50 Eur). Jei eiti į turistines vietas, restoranus - reiktų pasiruošti išleisti daugiau.
Kadangi mes dažnai valgydavome namie ir gaminome, tai iš Lietuvos atsivežiau pagrindinius prieskonius, kurių reikėjo maisto gaminimui, kokybiško alyvuogių aliejaus, kitokių salotų pagardų, kaip antai sėklų mišinius salotoms, chia sėklas kurias pamėgau valgyti pusryčiams su jogurtu. Ir panašius dalykus, kuriuos pagalvojau gali būti sudėtingiau rasti ir plius buvo mažiau vargo pirmam apsipirkimui ir įsikūrimui trims savaitėms.

Kas daugiau? Atrodo viską suminėjau, kas man atrodė svarbu planuojant išlaidant.

Jei turit klausimų - prašom rašyti, pasistengsiu atsakyti :)
---------------------------------------

Dabar ilsėsimės. Tikėsime. Lauksime. Sutiksime kalėdas, naujus metus. Palydėsime gaidžio metus ir tikėsimės geresnių šuns metų :)
Jei praeis PGS testą, sekantis mano žingsnis - domėsiuos kaip ruoštis įkėlimui, ką daryti po įkėlimo, kad padidinti implantacijos šansus ir nepakenkti. Rinksiu visokius patarimus, ir kai kuriuos taikysiu sau. Apie tai parašysiu. Tikiuosi.
Jei ne, tai teks ruoštis antram IVF. Neiškart. Pailsėčiau, pamastyčiau.
Pagyvensim. Pamatysim.  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą