2017 m. gruodžio 10 d., sekmadienis

Trečia diena po punkcijos

Ryte, gerokai jau po 10 val. gavom žinią, kad visi trys geros kokybės ir vystosi toliau! Labai džiugi žinia!
Kitos naujienos kaip vystosi toliau bus rytoj.

Taigi mūsų embrionukai šiuo metu turi po plius minus 8 ląsteles. Nuo trečios dienos embrionai pradeda vystytis labai greitai, nes jų ląstelių skaičius per sekančias dvi dienas išauga virš 100 ar net 200.
Trečios dienos embrionas su 8 ląstelėmis savo dydžiu yra toks pat kaip ir pirmos dienos apsivaisinęs embrionas. O štai nuo ketvirtos dienos kai ląstelės jau dauginasi beprotišku tempu, embrionas pučiasi ir jis didėja. Šioje sudėtingoje augimo stadijoje kai kurie embrionai žūva, jei kažkas kažkas su jais negerai. Na o jei vystosi tai va į ką išsivysto :)



Šis paveiksliukas gerai atspindi koreliaciją su natūraliu pastojimu. Iki penktos dienos blastocistos embrionas keliauja kiaušintakiu ir tik po to kai pasiekia gimdą ir joje blastocista "išsilukštena", kitaip tariant jos ląstelės išsiveržia iš apvalkalo, va štai tada tos išsiveržėlės ieško sau tinkamos gimdos gleivinės, prie kurios prisitvirtinti:


Tai va dabar mūsų embrionai keliauja, nors ir ne kiaušintakiu, bet jie keliauja ir tikiuosi nukaks iki tos 5 dienos. O paskui bus matyt.

----------------------------------------------------------------------
Nors lietus lijo lauke ir buvo vėsoka, mums tai pakoklas geriausia diena!

Juk dar be ko, šiandien persikraustėme į dar kitus apartamentus, taip visai netikėtai. Džiaugiamės, nes anuose truputį pavargom nuo triukšmo.

Ir vakarienė kaip žadėta buvo žuvies restorane. Nors skaniausiai ten suvalgiau ne žuvį. Nepataikiau išsirinkti, bet meze (užkandžiai) buvo super!

Kadangi vakarieniavome Crinone dėjimosi laiku, tai labai paprastai aš tą gelį susileidau į makštį tualete prieš išeinant iš restorano. Tas gelis turi aplikatorių, tad labai patogu ir dėl higienos nebaisu. Plius kol parėjom namo, jį nuo to tik geriau pasisavino. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą